6 Eylül 2009 Pazar

enteresan şeyler bunlar

*huyum değişti blog :D acayip davranışlar sergilemeye başladım :D
*geçen gün sıkıldım dedim bir çıkıp dolanayım şu alışveriş merkezlerini. aman tanrım dedim sonra o da ne? herşeyi alasım geldi :D alamayacağımdan mı yoksa gerçekten güzel ve farklı olduklarından mı bilemiyorum ama cidden çekiyor insanı şu alışveriş merkezleri.
*tüm kitapların fincesini bulmak eğlenceli bir his yarattı bende nedense. özellikle HIM ve nightwish'in fince kitapları -grubu anlatıyor sanırım ama çok kalınlardı...- beni benden aldı eğer bi gün lotodan para çıkarsa kesinlikle alacağım :D
*bir alışveriş merkezinden daha çıkarken-o ikinciydi-dedim ki artık döneyim bak bak nereye kadar. bir baktım yağmur başlamış. canımı zar zor en yakın başka bir alışveriş merkezine-sokosa-attım :D yaptığım araştırmalardan öğrendiğim bir pazarımsı şey varmış burada o pazara giriş sokostan varmış dedim bari oraya da gireyim. küçük küçük pastanelerin çiçekçilerin ve kasapların bulunduğu değişik bir yer kesinlikle bir gün orada bişeyler yiyeceğim kararlıyım.
*bu arada o pazarın girişinde şarkı söyleyen iki kıza da selamlarımı iletiyorum çok şekerlerdi valli :D
*şimdi burada hafta içi sokakların girişinde küçük tezgahlar kuruluyor tanımlayamadığım orman meyveleri falan satıyorlar bir gün alıp onları da deneyeceğim :)
*1 euroya bira içtim evet bunu yaptım!
*biraz da saunadan bahsedeyim. şimdi bizim apartmanda benim katta sauna var haliyle gidiyoruz :D ama anacım o ne sıcak öyle :D baygınlıklar geliyor. ama cidden çok huzur verici bir his. loş ışık, kısmen sessiz bir ortam -ki kesnlikle müzik gerek bence!- sıcaklık -çok sıcak 80küsür derece-... denenmesi gerek okuyucu -ama finlandiyada :D- bu arada not: erasmusçu olduğumuzdan o çıplak sauna olayı burada yok -çok şükür- :))
*huzuru bulmak için şu çin filmlerindeki yerlere gitmeye gerek yok. sıkıcı olmayan huzur tamperede tatil yaparsan kesinlikle seninle olur.
*her yerde tattoocular var -evet istiyorum ama yaptıramam...-
*bugün yolda tavşan gördüm -evet şehir merkezinde-
*burada da çingeneler var. ama sanırım fin değiller :D -evet ben de şaşırmamıştım-
*oda arkadaşım geldi ve gitti bakalım TOAS onu bırakacak mı?
*koskenkorva viina %38
*bir italyan bir rusla sabahlamak çok eğlenceli gerçekten :D
*finler iyiler seviyorum -ama içmediklerinde kesinlikle daha iyiler-
*italyanca öğrenmeye çalışıyorum
*evet burada gerçekten bayağı gay var :D
*pazar günleri tüm marketler kapalı -yaz bitti diye..-

böyle işte blog bu kadar :D -tabii ki bu kadar değil ama ilginç detaylardı bunlar-