27 Şubat 2011 Pazar

Bir rüya gördüm sanki!


Evet blogcum bir rüya gördüm dün gece. Genelde rüyaların gerçek olması istenir ya da gerçek olmasından korkulur ama benim sorunum tam olarak bu değil. Sonuçta müneccim falan olmadığımdan rüyalarım çıkmıyor hiç bir türlü. Rüya tabiri okuyup da hoşuma gitmeyen bir şey de keşfetmedim. Sorun şu ki rüyamda olmaması gereken bir şey gördüm. Hani ne beni ilgilendiriyor ne bişi... Gördüğüm şeyden hoşlanmıyorum da...
Ama gördüm ve rüyamda farklı düşünüyordum bu konu hakkında. Bunun üzerine dedim bakayım nette rüya nedir ne değildir. Rüya analizcisi psikiyatrist bir adam varmış. Röportajından bir kesit aktarmak istiyorum hemen;
Soru: Savunduğunuz Psikoestetik felsefe neyi amaçlıyor?
Cevap: Psikoestetik felsefe alt beynin farkına varması ile başlar. Duygularımızın kaynağı alt beyindedir. Bu yüzden üst beyinde sevmek isteriz, sevemeyiz. Kızmak isteriz, kızamayız. Kızmamak isteriz, kızarız. Çünkü alt beyin üst beyne galip gelir çoğu kez. İşte psikoestetik felsefe bizlere alt ve üst beynimizin uyumlu birlikteliğini kurmamızı, kendimizi tanımamızı, kendimizi tanırken insanlarla doğru, sevgiye dayalı iletişim kurmamızı sağlar. Bu nedenle herkesi psikoestetik felsefeyi öğrenmeye çağırıyorum.
(bla bla bla)
Yani dünyanın sevgi topağı olacağını falan düşünmüyorum ama gerçekten bu dedikleri doğruysa o zaman benim rüyada gördüklerim gerçekten istediklerim ve hissettiklerim mi?
Konu hakkında bilgisi görüşü mörüşü bi şeysi olanlardan yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim sevgili okur. Sana da teşekkürler blogcum!
Görüşürüz!

10 Şubat 2011 Perşembe

Aşk tesadüfleri sever... mi?


Aşk bu kadar tesadüfü gerçekten sever mi?
Bence sevmez.
Faketir o fake!

Filme gittim, bir güzel de ağladım. Ama neye ağladığımı bilmiyorum. Hem o şarkıların çok yakışan yerlerde başlamasının hem de seneryo ve oyuncuların çok etkisi var tabii ki. Ama şimdi spoiler vermek gibi olmasın ama o hastane sahnelerinde hiç diğer tarafı düşünmediğimi fark ettim. Filmde ağlamak isteyene çok malzeme var. Eğer niyetiniz ağlamaksa bir gidin izleyin bari.
Yine de hiç umutlanmayın gerçekte olmaz bunlar. Faketir o fake.

Not: Bir ara filmdeki hataları ve film hakkındaki diğer görüşlerimi yazacağım beni bekleyin anacıım. Byee!!

7 Şubat 2011 Pazartesi

son zamanlar


Evet eskiden yazardım bari devam edeyim dedim. Yılbaşından sonra finaller başladı. Çok zorlu bir dönemdi. En zoru da sonuçları bekleme dönemi... hiç umudum olmamasına rağmen meğer hepsinden düzgün not almayı başarabilmişim çok sevindim. Derslerin bitmesiyle kendime yapacak şeyler arar oldum şu sıra en çok yaptıklarım arasında itü sözlük'e yazmak ve online dizi izlemek var. bakalım zaten pek bişey kalmadı tatil bitecek yakında. Umarım ikinci dönem daha güzel olur. He bir de formspring hesabım için buyrun tıkıldayın. Bu da threewords hesabım buyrun tıkıldayın.
malum işim gücüm yok soru moru bişiler bekliyorum işte.
görüşürüz blogcum.